JM

JM Teaterwurk komt met Friese versie stuk Arthur Japin

JM Teaterwurk komt met Friese versie stuk Arthur Japin

Ysbrechtum – JM Theaterwerk komt in oktober 2019 met een nieuw stuk. Het is een Friese bewerking van “ De Man van je leven ” van Arthur Japin. Naast Marijke en Jan van JM Teaterwurk doet ook Anke Bijlsma mee. Het stuk gaat over de relatie tussen drie mensen. De man en de vrouw zijn al meer dan 20 jaar een stel dan blijkt dat de vrouw zo ziek is dat met het ergste rekening moet worden gehouden. Zij zet een contactadvertentie in de krant om haar man na haar dood niet alleen te laten zijn. Als een vrouwmens dat reageert op de advertentie binnenkomt, begint de verwarring.

Op de foto van Henk Doevendans van links naar rechts Anke Bijlsma, Marijke Geertsma en Jan Arendz op de planken in Ysbrechtum.

Gastspeelster Anke Bijlsma is onder andere actrice bij theaterstichting Achmea Culpa, programmeur bij de Garnalenfabriek uit Moddergat en is er naast productieleider en regisseur bij verschillende gezelschappen. De regie van het stuk, dat Japin maakte als bewerking van zijn gelijknamige boek, is in handen van Bruun Kuijt. De plannen voor het seizoen 2019-2020 werden bekend gemaakt op de goed bezochte vriendenmiddag van JM Teaterwurk in het dorpshuis van Ysbrechtum. Jan en Marijke kwamen erbij op de tekst over wat ze hadden gedaan en wat er gaat komen. De praatjes werden “ onderbroken ” door muziek van de Dixieland Connection.

© Copyright JM Teaterwurk 2024