Over

Over J&MTeaterwurk

J&Mteaterwurk"

J&Mteaterwurk

Jan Arendz en Marijke Geertsma willen met J&Mteaterwurk culturele voorstellingen tot stand brengen en opvoeren. Jan en Marijke zijn al meer dan 40 jaar actief in de Friese toneelwereld als acteur, regisseur, initiatiefnemer van verschillende producties en alles wat daar mee samenhangt. Jarenlang in vaste dienst als acteur en actrice bij de Fryske Toanielstifting Tryater hebben ze een grote bekendheid opgebouwd. De ‘know how’ die beide acteurs meebrengen wordt door de stichting J&Mteaterwurk ingezet om de Friese culturele ontwikkeling te blijven stimuleren.

Het repertoire bestaat uit stukken die speciaal gemaakt zijn voor de verschillende doelgroepen, altijd in nauwe verbinding met Friesland en het Friese publiek. De te maken voorstellingen zullen altijd ontstaan vanuit wat de makers J&M beroert, ontroert en bezighoudt in relatie tot de Friese cultuur, dus ‘geworteld’ in de Friese samenleving. Naast het spelen en regisseren bewerken en vertalen Jan en Marijke ook toneelteksten of boeken. Bovendien vertellen zij verhalen, presenteren en jureren zij, houden zij lezingen en geven ze workshops.

Vrijwilligers

J&Mteaterwurk heeft een vaste ploeg van vrijwilligers die bij de voorstellingen helpen met allerhande zaken. Als vrijwilliger ben je onderdeel van het team en maak je de voorstelling van dichtbij mee. Lijkt dit je wat? Dan kunt u zich aanmelden

© Copyright JM Teaterwurk 2024